tisdag 24 juni 2014

Bibliotekslyx - att välja och vraka

Jag är ingen lässnobb utan snarast allätare. Har just haft stort utbyte av att läsa ut Philippa Gregorys historiska underhållningsroman Den blå hertiginnan varvat med Per Olov Enquists storverk Liknelseboken. Det gick alldeles utmärkt!

Philippa Gregory fick underhålla i soffan och hängmattan. Per Olov Enquists magiska, snudd på hypnotiserande uppläsning fanns i hörselkåporna vid vedklyven. Ibland tycker jag det är lite synd att människor inte vågar prova genrer och författare som de inte redan har läst något av.

Det är ju en av de lyxiga sakerna med bibblan - att man kan plocka på sej lite av varje och provläsa för att se vad man gillar!

Liknelseboken är jag inte riktigt klar med än. Det finns mera ved att klyva. Den blå hertiginnan är jag klar med och den kan jag rekommendera till alla som gillar historiska romaner. Läsaren får hänga med till 1400-talets England och Frankrike. Rosornas krig bryter ut och mitt i det befinner huvudpersonen Jacquetta av Luxemberg. Kärlek, sorg, intriger och spänning med utgångspunkt från verkliga historiska händelser och personer. Läs den! Läs P.O. Enquist också! Jag ska återkomma till den när jag lyssnat klart.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar