måndag 16 juni 2014

Bära leggings i januari

Varje enskild livsberättelse om övergrepp på barn framstår som helt obegriplig och fasansfull. Sara Stille har valt att berätta sin historia. Kanske för att få upprättelse och för att bidra till att ögon öppnas. Det här händer, om och om igen.

Det är trassligt hemma hos trettonåriga Sara. Efter föräldrarnas separation har de fullt upp med att ordna sina egna liv. När det blir riktigt jobbigt att vara hemma sticker Sara till Jesper, en god vän till familjen. Han orkar lyssna, prata med Sara och ta hand om henne. Jesper är elva år äldre än Sara och hon uppfattar honom som en trygg storebror, en vuxen som man kan lita på. Ibland sitter Sara barnvakt åt hans dotter.

En natt vaknar Sara upp mitt i ett pågående övergrepp. Jesper visar upp en sida som hon aldrig har sett eller väntat sig.Trots att det händer om och om igen och Sara mår hemskt dåligt så håller hon tyst om det som händer. Det blir en härva av känslor kring lojalitet, hat och utsatthet.
Flera år senare, när Sara blivit vuxen, tar hon mod till sej och anmäler Jesper. Det blir en tung kamp i rätten och rättssystemet.

Författaren studerar numera till jurist och planerar en framtid som åklagare med inriktning på barn och ungdom.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar