måndag 21 oktober 2013

Dans och Dantes Inferno

En bok av Dan Brown lånar egentligen ut sej själv. Det svenska bokförlaget kungör på sin webbsida att Browns böcker har sålts i 81 miljoner exemplar världen över. Så jag tror inte att den här författaren är direkt beroende av PR-puffar på Ljusdals biblioteksblogg för att klara sej till månadsslutet.

Men, jag måste ju erkänna att senaste boken, Inferno, ÄR spännande!  Huvudpersonen, symbolexperten Langdon, känner man från tidigare böcker. I Inferno vaknar han upp på ett sjukhus i Italien med noll koll på vad som har hänt. Hur som helst pilar han snart omkring i Florens palats, kyrkor och hemliga gångar med en übersmart, undervacker, mystisk läkare i sällskap. Något fasansfullt är på gång. Jordens undergång. I alla fall mänsklighetens. Och de här två, som sliter för att ställa allt tillrätta, har både skurkvärlden och etablissemanget emot sej. Hur ska det gå?

Förutom spänningen får man sej en hel del konsthistoria, restips och tankar kring mänsklighetens utveckling till livs. Boken, som Dan Brown bygger sin story kring, skrevs av Dante Alighieri i början av 1300-talet... Den går väldigt bra att knyta till nutida funderingar kring ont/gott och vad det ska bli av oss allihopa.

//Karin, som lånade boken som e-bok från HelGe-biblioteken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar