tisdag 13 augusti 2013

En oväntat bra film

En fransk film om en totalförlamad man och hans personlige assistent, kan det vara en rolig feelgood-film? Ja, faktiskt! Jag har sett En oväntad vänskap (som förstås finns att låna på HelGe-biblioteken) och gillade den rakt igenom.

Några personer sitter uppradade i en slottskorridor och väntar på att få komma in på intervju. Det är den rike aristokraten Phillip som söker ny personlig assistent. En av de sökande är Driss, som nyss klivit ut från fängelset. Han är egentligen bara ute efter underskrift på ett intyg att han försökt söka jobb. Av bara farten plockar han med sej ett Fabergé-ägg, som den måttligt roade förortsmamman får. Hon kontrar med att slänga ut honom.

Driss blir mot alla odds Phillips assistent och de båda upplever MYCKET tillsammans. Philipps rådgivare och vänner är måttligt roade...

//Karin

1 kommentar:

  1. Den är faktiskt superbra! (jag brukar inte gilla filmer på franska - nåt med språket som gör mig "off" men denna var bra!) Några till "feelgood-filmer" är ju "the blind side" och "the bucket list" - nåt att lägga på minnet :)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera