torsdag 21 mars 2013

Uniformen

Drömde härom natten att jag blev avstängd från jobbet i 30 dagar och fick löneavdrag eftersom jag inte hade korrekt uniform. Nu var det visserligen inte biblioteket jag blev avstängd från utan ett av mina gamla jobb som spärrexpeditör i stockholms tunnelbana. Det var ett arbete med sträng uniformsplikt och som jag kan minnas det så hade jag ingenting emot det. Det är ganska logiskt att det skall vara lätt att känna igen personalen i en sådan miljö.

I drömmen blev jag väldigt upprörd och argumenterade högljutt med arbetsledaren eftersom jag tyckte att jag visst hade uniformen på mig. Visserligen så hängde skjortan utanför och jag saknade slips, men ändå. När jag åkte hem igen diskuterade jag vildsint med mina arbetskamrater, lite märkligt att dom också var på väg hemåt, men drömmar är ju som dom är, och döm av min förvåning när det visade sig att det inte var mina gamla arbetskamrater. Det var ljusdals bibliotekspersonal i tunnelbaneuniformer.

Nu har vi, som tur är, inte uniformsplikt på biblioteket men kanske var detta mitt undermedvetna som försökte påminna om att inte glömma namnskylten vareviga dag, eller så var det en inre önskan om att köpa en slips. Oavsett vilket så hoppas jag att vi ses på biblioteket och att ingen förväxlar mig med en spärrexpeditör.

Eftersom det här är en biblioteksblogg så lade jag till en bild på en passande bok. Jag har inte läst den, men titeln passade bra.

Peter Hirseland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar