fredag 24 april 2020

En populär bladvändare!

Månpocket, i överenskommelse med Forum
Omslag: Helena Modéer
Omslagsbild Photonica
"Landet bortom haven"
av Tamara McKinley

Om man gillar att läsa om Australien i historisk tid rekommenderas den här boken! Natursköna Cornwall finns för all del också med på ett hörn och även några strapatsrika forskningsresor över oceanerna på 1700-talet.

Handlingen tar avstamp i livet hos den australiska ursprungsbefolkningen. Därefter landar vi i Cornwall på 1700-talet. Fiskardottern Susan och adelsmannen Jonathan har hemliga möten i en undangömd grotta. De drömmer om en framtid som visar sig bli helt annorlunda.

Säcken knyts ihop så småningom när 1700-talets missionärer, forskningsresande och båtlaster med deporterade straffångar anländer till Australien.

Tamara McKinley är född och uppvuxen i Australien, men bor numera i Storbritannien. Den som gillar den här boken kan ta en tur till bibblan och låna flera av samma författare. Några exempel: Matildas sista vals, Jakaranda, Stormblomma, Den svarta opalen, I stormens öga, Drömmarnas land.

Och, ja. Nu i Covid19-tider kan man också ringa/maila och beställa så gör vi på biblioteken i ordning färdiga lånebokskassar att hämta i eller utanför biblioteket.


/Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar