måndag 5 juni 2017

Läsning för lediga försommardagar

Tänkte tipsa om tre klart hängmatts-vänliga böcker av Jenny Colgan.
I första boken, Det lilla bageriet på strandpromenaden, anländer Polly till Mount Polbearne. Det är ett blåsigt litet fiskeläge på en ö i Cornwall som bara har mark-kontakt med fastlandet när tidvattnet dragit sig undan två gånger per dygn. Den som håller reda på tiderna för tidvattnet kan då åka över på den äventyrliga vägbana som vattnet släpper fram.
Polly har ett trasigt liv bakom sig, både förhållande och ekonomi har gått åt skogen. Lägenheten hon hyr på ön är nedgången och ganska trist, men den är billig att hyra, har utsikt mot havet och våningen under har tidigare använts som bageri. Det råkar vara så att Polly älskar att baka... och snart är hon i full gång med att dela ut experimentella bakverk till yrkesfiskarna nere på kajen. Polly möter oväntad vänskap, inte minst från en ytterst speciell lunnefågel.

Man vill gärna läsa vidare om Polly och hennes nya hem på ön och det finns som sagt två böcker till,
Sommar på strandpromenaden och Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden. Jag tänker inte berätta om innehållet i de två böckerna för det skulle förstöra upplevelsen av att läsa den första.//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar