måndag 20 juli 2015

Populär i femtio länder

En 41-årig svensk författare, som har sålt 12 miljoner böcker och är utgiven i 50 länder. Vem kan det vara?
Svaret är, förstås, Camilla Läckberg. Hon är en del av det svenska deckarfenomenet. Men vad är det som gör hennes böcker så eftertraktade då?
Jag har läst "Lejontämjaren" under semestern. Det har varit lång kö på den tryckta boken ända sen den kom ut så jag kom över den som e-bok via helgebiblioteken.se.

"Lejontämjaren" är ännu en Fjällbackadeckare och den är ju såklart spännande! Inga invecklade framkörningssträckor innan det börjar hända något.
En lättklädd flicka kommer irrande genom ett snöigt skogsparti. Föraren i bilen har inte en chans att stanna när hon snubblar ut på vägen. Flickan identifieras som samma person som försvann från en ridskola i närheten för en tid sedan. Flera flickor har försvunnit spårlöst.
Patrik Hedström och poliskollegorna följer upp många olika trådar.

Patriks fru, författaren Erica Falck, gör research för en ny bok. Hon intervjuar en kvinna, som sitter i fängelse för mord. Kvinnan brukar inte vilja ta emot besök för intervjuer, men av någon anledning accepterar hon kontakten med Erica och efterhand trillar små pusselbitar ut i fallet.

Camilla Läckberg kan sitt hantverk. Lejontämjaren är en spännande bok. Tycker jag. Också.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar