måndag 29 december 2014

Sista boktipset 2014

Mellan julskinka och köttbullar har jag plöjt igenom Zack, en ny bok av Mons Kallentoft och Markus Lutteman.
Zack är en skarp polis, vältränad som få och totalt orädd. Dessvärre är inte bara busen ett problem för honom, även internutredarna behöver överlistas gång efter annan. Vår unge polis har blandad bakgrund och dras med en del missbruksproblem. Han har inte polisens regelhandbok som kvällsläsning.

Handlingen då? Boken inleds med att fyra asiatiska kvinnor hittas mördade i en lägenhet. Kort därefter dyker en femte svårt misshandlad kvinna upp. Hennes skador tyder på en högst avancerad hundattack. Zack och kollegan Deniz nystar i fallet och får fram flera ljusskygga individer. Både från gängkulturens undre värld och den kostymklädda finansvärlden. Vilket är egentligen motivet till alla morden? Trafficking, droghandel, utpressning, rasism?

Jag vet att det finns läsare som inte riktigt har varit överens med de andar som har svävat över handlingen i Kallentofts deckare. De läsarna kan känna sej nöjda nu för den här boken är i stort sett fri från det författargreppet.

En spännande bok, men personligen tycker jag att det är lite synd att man måste ta till så detaljerade beskrivningar av våld. Kan bli nog så gastkramande läsning ändå!

//Karin, som nu håller på med nästa e-bok. Anne Holts "1222 över havet".
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar