måndag 25 augusti 2014

Snälla boktips

Mina boktips har nog en tendens att vara väldigt snälla och tama. Kanske det kommer något rivigare från min kollega Peter snart, men i väntan på det presenterar jag här Gatukatten Bob av James Bowen.
Alla som gillar katter vet att det är något särskilt att bli utvald till en katts favoritmänniska. Man känner sej mycket hedrad och speciell. Den här boken handlar om James, som har haft ett ganska rörigt liv. Efter en period av hemlöshet har han nu fått en träningslägenhet och kämpar med sitt drogmissbruk. Livet är inte alltför guldkantat för James, där han hankar sej fram som gatumusikant i ur och skur.

En dag får han så helt oväntat en envis ny vän, en röd gatukatt som bestämmer sej för att flytta in och bli ständig följeslagare. Inte helt populärt hos James, som har fullt sjå med att försörja sej själv. En smutsig, lusig och okastrerad gatukatt är inte vad han längtat efter. Men den röda katten ger inte upp, den dyker upp som en jojo hur många gånger han än försöker göra sej av med den. Och ett mycket speciellt vänskapsförhållande utvecklas mellan människa och katt. Det visar sej att Bob har lysande talang för att få folk att öppna sina plånböcker.

Boken bygger på en verklig historia. Jag har lyssnat på den som ljudbok.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar