tisdag 3 december 2013

Feel-good med Emma

Emma Hambergs bok "Rosengädda nästa!" förtjänar att kallas en feel-good-bok. Till och med omslaget ser marsipanaktigt gott ut...

Ett gäng väldigt olika personer sammanstrålar hemma hos Jane, en sextioårig kvinna med starkt intuitiv känsla för människors behov.  Bror, en enstörig trettonåring som snöat in på allt som är gammalt och franskt, fintar bort sina föräldrar totalt. De tror att han beger sej till ett socialt och stärkande seglarläger medan han i själva verket sticker iväg till en okänd person långt borta i Stockholm. Lämpliga SMS skickas då och då till föräldrarna, som han har skickat bort tillsammans på konferensresa i förhoppning att de ska skrota sina skilsmässoplaner.

En efter en dyker övriga personer upp i handlingen... Tessan, som sitter fast i dåliga relationer och trist jobb, dalmasen/änkemannen Svante med fascinerande dottern Chantelle plus ett otal djur i päls- och fjäderdräkt. Sällskapet beger sej tillsammans till Rosengädda, där livet tar oväntade vändningar för samtliga personer.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar