onsdag 9 januari 2013

Spänstig hundraåringLagom tid har förflutit sen Peter skrev sitt snygga blogginlägg i juletid... då kan man våga komma dragandes med ett vanligt boktips rakt upp och ner.
Antagligen har jag tjatat om det förut - hur svårt det är spotta ur sej titlar på riktigt ROLIGA böcker när någon frågar. En bok som har sålt sej själv på något magiskt sätt är Hundraåringen som klev ut genom fönstret av Jonas Jonasson. Ryktet om den boken spred sej och folk ställde sej på kö.

Jag läste den i pappersform först...till cirka 3 fjärdedelar av boken. Nu har jag låtit småputtrigt trevliga skådespelaren Björn Granath läsa den för mej i örat under promenader. Måste erkänna att sista fjärdedelen tog emot lite även vid hans uppläsning. Jättekul idé med en vital gamling som drar från hemmet, genom fönstret eftersom han tycker föreståndaren är dryg och hundraårsfirandet verkar ännu drygare. Den här gången tog jag mej igenom hela boken och det var det värt. Det som jag tyckte tog emot lite var när hundraåringen i tur och ordning träffade dråsvis med statsöverhuvuden, allmänt berömda personer plus några rena terrorister så där av en händelse.  Men det är ju en BOK, en bra berättelse. Man behöver inte vara realistisk när man skriver skönlitteratur.

Testa boken, om du inte har läst den! MÅNGA har gillat den och berättat om den för andra. Nu har jag också gjort det.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar