tisdag 13 mars 2012

E-boktips!

Efter att ha haft ett upphåll i mitt läsande har jag nu helt plötsligt avverkat flera stycken. Bland annat två stycken e-böcker av Amanda Hellberg som skriver om Maja Grå. Det finns tre – men jag hoppade över den första eftersom det var den tredje som först kom att intressera mig. Andra boken heter Döden på en blek häst. Maja Grå har övernaturliga gåvor och kommer till det anrika Oxford för att studera konst och där möter hon nya vänner och en spirande kärlek.
Hennes mamma har tidigare försvunnit under mystiska omständigheter och har återfunnits död och hon drivs av ett behov att ta reda på vad som hände. Hon får hjälp av inspektör King vid Brighton-polisen. Så småningom skingras skuggorna som döljer sanningen men vägen dit är fylld av skräckblandade upplevelser även om vissa får naturliga förklaringar.
I tredje boken, Tistelblomman, försöker Maja etablera sig i sitt nya liv i ett ensligt beläget hus på skotska höglandet. Huset har en sällsam dragningskraft men ruvar på gamla hemligheter så mytomspunna att ingen i byn törs sätta sin fot där. Två spännande och suggestiva berättelser med härligt genuin miljöskildring. //Marianne Gunnarsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar