måndag 4 maj 2015

Boktips som kan inspirera till besök på författarkväll kanske - och vice versaKristina Sandberg har skrivit en kritikerhyllad trilogi om Maj, som gifter in sig i en högre samhällsklass och lever ett strävsamt liv som fru till en man med alkoholproblem. Berättade jag för mycket nu? Böckerna är i alla fall klart läsvärda!
Den första heter Att föda ett barn och där får man följa den 21-åriga servitrisen Maj när hon träffar en betydligt äldre man och blir förälskad i honom. Del två heter Sörja för de sina och sen finns det en tredje och avslutande del som heter Liv till varje pris. I den boken besöker för övrigt huvudpersonerna Järvsöbaden vid ett tillfälle. Det kan vara kul med miljöer man känner igen.
Författaren är född och uppvuxen i Sundsvall så hon har säker känsla för kusten och ö-världen kring Sundsvall/Örnsköldsvik. Handlingen inleds i slutet av 1930-talet och fortsätter till 60-talet.

Om man vill höra Kristina Sandberg berätta själv om sina böcker kan man besöka Ericssons bokhandel måndagen den 11 maj. Då kommer hon dit på författar-café.

//Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar