fredag 17 januari 2014

Det blåser en hel del numera

Stillsamt och lugnt på bibliotek?

(Egentligen kommer bilden från
en av Ramsjö biblioteks förnämliga
sagoteaterföreställningar - Päronskaft.)

Just nu blåser det en del på Ljusdals bibliotek. Nej, det är inte så att taket har gett sej iväg. Och jag syftar inte heller på nordanvinden som allt som oftast eskorterar besökare in genom entrédörren.

Det är mera vindar/blåst/blåsning? på förändringsplanet.

Förvaltningshusets reception har flyttat ut till platsen intill Servicekontoret. Den rumsliga och mänskliga luckan efter receptionen ska fyllas med omflyttning och omtänk gällande rutiner. Utökad självbetjäning före klockan 10.

En annan lucka väntas snart uppstå efter bibliotekschefen... Den stora luckan blir det en utmaning att fylla. Tanken på kloning har förts på tal, men förkastats. Av etiska och tekniska skäl. Vi ska slänga ut trevare, krokar och annonser i stället. Hoppas det finns nån därute som kan anta utmaningen.

Ljusdals bibliotek är ett trevligt ställe att jobba på!

//Karin

söndag 12 januari 2014

Filmtajm

Har lånat och sett Johan Lundhs film "Den som söker". Josephine Bornebush, som man tidigare sett i flera humorserier, spelar en allvarlig roll. Faktiskt utan att tidigare karaktärer ligger och stör.

Huvudpersonen Tuva förlorar sina föräldrar i en trafikolycka och strax därefter gör hon en oväntad upptäckt. Hon och dottern ger sej iväg på en omvälvande resa.

Jag tycker filmen är snyggt gjord. Många scener har filmats så att man känner sej närvarande, till exempel under den inledande bilresan. I andra scener kan man känna tydligt hur huvudpersonen är iakttagen av någon...
Björn Granath spelar en annan av huvudrollerna. Inte någon särdeles sympatisk roll!

//Karin

fredag 3 januari 2014

Tillbaka på jobbet

En grå, mystisk skymning vilar över dagarna. Solen och den gnistrande snön har dragit iväg på semester tillsammans, tror jag. Man kan undra när de behagar komma tillbaka. Själv är man tillbaka på jobbet i alla fall. Mail och högar av olika slag att bena ut. Till ljuspunkterna hör texterna som barn
och ungdomar skickar in till skrivarverkstaden på bibliotekets Unga Sidan. Gåtor, spökisar och roliga historier har snickrats ihop under deras ledighet.

Kul att läsa! Kul att det finns dom som gillar att skriva!

//Karin