tisdag 18 december 2012

Hjärngympa för fyrbenta


Det här är whippeten Polly, 2,5 år. Hon är ganska frusen av sig och tycker inte om att gå ut på promenader när det är kallt. Då måste hon få utlopp för sin överskottsenergi på annat sätt, att till exempel träna tricks inomhus är ett bra sätt. Det finns två nya böcker som handlar om att aktivera hunden mentalt: Tricks som aktivering av Anita Axelssons (alldeles nyutgiven) och Hjärngympa för hunden av Claire Arrowsmith (utgiven tidigare i år).
Axelssons bok innehåller 99 olika trick och kan enligt författaren även användas som kursbok och är perfekt för hundar som är under rehabilitering.
Hjärngympa för hunden innehåller en massa olika övningar, bland annat får du steg för steg veta hur du lär hunden hämta fjärrkontrollen, spela död, stänga dörrar, eller varför inte att åka skateboard!!
I böckerna kan man också läsa mer om hur viktigt det är att hunden faktiskt får både motion och mental stimulans för att den ska må bra. Båda böckerna beskriver trick och övningar med såväl text som bild.
 

I tidskriften Härliga hund brukar det också finnas aktiveringstips, men även mycket annat, till exempel artiklar om hundsjukdomar, reportage om hundar runtom i världen, rasinformation, läsarnas insändare, presenttips och boktips.
Gästinlägg från Ylva, som jobbar på Järvsö bibliotek.
//Karin

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar