lördag 17 mars 2012

Plötsligt händer det

Den gröna växten har stått där i fönstret i åratal. Och så händer det - kors i krösamoset! Den kör igång och blommar! Visste inte att en sån här växt över huvudtaget kunde ge sig till att blomma i fångenskap, i hård krukväxttillvaro. Lovar att jag inte har über-pysslat med den. Så de första knopparna misstänkte jag för att vara någon sjukdomsyttring...

Det är mest gästande Katt som har pratat med krukväxten. Katten fattade tycke för den redan som liten ulltuss. Brukar fortfarande använda själva krukan till fågeltorn när hon kommer på besök. Man ser på spottmärkena på fönsterrutan att hon har suttit där i krukan och pratat. Antagligen osande svordomar över småfåglarna, men det verkar inte spela någon roll för växterna om de får prat om klorofyll och gödning eller fetaste kattsvordomarna.

När jag kom på att det inte rörde sig om en krukväxtsjukdom måste jag kolla vad en sån här grön historia heter. Hade en vag aning om Treschlera, Schleffrera eller nåt i den stilen. Kollade förstås i BIBBLANS KRUKVÄXTBÖCKER (där kom kopplingen till Ljusdals bibliotek) och där står det att den heter Schefflera och att gamla exemplar ibland kan få vita blommor. Detta har skett! Vårsolen kan hetsa den segaste! Fönstergrannen Den sjuåriga orkidén har legat lågt ett tag, men hakade nu på och har en svärm nya blommor på gång. Ser fram emot att de andra växterna också ska anta utmaningen. 

Leve vårsolen! //Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar